nevenactiviteiten

curriculum

contact

kwetsbaar en toch sterk

exposities

werk van collega's

www.

wieketerpstra.

blogspot.com

Beelden die volgeblazen worden. Beweging en energie, over leven dus.  
Het hart (1997) VOL 
Beelden over Beweging en energie, over leven dus.  
Het 'Hart' naaide ik van hospitaallinnen (oftewel de stof van 'plaszeiltjes') en werd volgeblazen door een fhn. In de fhn zit een relais, voor als hij oververhit raakt. Als het Hart volgeblazen is, wordt het heter en heter...en de fhn schakelt zichzelf uit. Het Hart loopt leeg en zodra het afgekolet is, begint hij weer te blazen. Het resultaat:
...EEN ADEMEND HART

 

 

 

Uit de brief die ik van STROOM hcbk ontving na het eindexamen...

 

Betreft: toekenning aanmoediging        


Geachte Wieke Terpstra, 

Tijdens de jaarlijkse beoordelingsronde langs de eindexamens van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, adviseerde een werkgroep namens Stroom hcbk om n van de in totaal tien aanmoedigingssubsidies
fl 2.500  aan u toe te kennen.
De werkgroep vond de eindexamen-presentatie als geheel helder en overzichtelijk. In kwalitatief opzicht werd de tentoonstelling als gelijkmatig ervaren met weinig uitschieters.
Het was vooral het hart, waarvan u het kloppen ook voelbaar maakte in andere delen van het gebouw, dat werd gezien als een zelfbewuste monumentale presentatie.
Het Vrije werk van de afdelingen monumentale vormgeving, tekenen/schilderen/grafiek/ontwerpen, beeldhouwen en beeld en geluid, werd beoordeeld door de beeldende kunstenaars:
 Erik Hirdes, Hetty Looman, Arnold Mosselman. Urs Pfannenmuller en Annemieke de Royvan Zuydewijn...